onsdag 29. februar 2012

Iguazu !

Då tok ferden videre til de "litt" kjente fossene Iguazu. Vi tok nattbuss, som tok ca 12 timer. Vi angret en smule på at vi ikke hadde undersøkt litt bedre med bussen. Den var ganske gammel, og ikke så god air condition. Og dette er ikke det verste. Plutselig så ser vi noe som flakser rundt i bussen, en FLAGGERMUS ! Maria gjemte seg ned i sete med genser over hodet, men når vi ikke så den mer, tenkte vi at han hadde flydd ut ;). Det måtte han ha gjort forsikret Christophe Maria som satt der under genseren ;).

Fremme, så då ble vi hentet av hostellet, Klein Hostel. Yess, det er drevet av tyskere. Og vi spreke ungdommer hadde ikke tid til å sove så vi reiste rett til Iguazu fossen, på den Brasilianske siden. Som er den siden det er minst å se har vi hørt. Det var en flott inngang de hadde og et enda flottere opplegg. Det var busser som tok oss til første utskikk plass. Med en gang vi gikk av hørte vi bare en susing bak alle trærene. Så vi begynte ferden mot lyden. Og plutselig så var fossen der. Eller fossene. Det var et helt fantastisk syn og det nydelige været var prikken over i. På denne første plassen så ser du hele fossen fra begynnelse til slutt, men du kommer ikke så tett innpå vedunderet. Når vi gikk videre kom vi til en slags bro så gikk halvveis ut, over en foss og under en. Og våt ble du og ;). Men det var bare deilig så varm så vi var. Vannet var overraskende varmt/lunka :). De hadde bygget et slags tårn, som er ende stoppet på den Braslianske siden. Der oppe ser du med over hele elven. Og er ca like høyt oppe der det første fossefallet tar sats.

Då var det dag 2, vi ble kjørt hele veien til den Argentinske siden, viss ikke måtte du ta ca en million busser ;). Vi gledet oss siden denne dagen skulle bli enda bedre i følge våre kilder. Og det var det ! Det var flere utsiktspunkt og du kom virkelig nærmere innpå fossen. Vi var på en øy der, som ligger midt i smørøyet kan du du si, som vert fall Maria synes hadde det fineste utsiktspunkte:). Sååååee har de jo sånne båter, kule båter, som kjører deg ganske nærmt fossen. Bestemor Marit og bestefar Asbjørn hadde advart oss mot dette "tulleskapet". Der blir bare fotografiaperat ødelagt og man må bare klamre seg fast (sitert) ! Hihi. Men Maria og Christophe bestemte seg for å være litt fantette, og ville ta denne båten.
Først kjører den litt utpå vannet/elven, litt nærmt den ene fossen sånn at vi kan ta bilde, deretter til en annen foss, en liten baby foss i forhold. Tok litt bilder så kommer det en mann og roper; " Legg fra dere kamera, no skal vi dusje ". Hehe. Så kjører de under fossen, med litt av bauen på båten. Og du blir klissvåt, men vi var så smart å hadde på oss bikinien;). Så var det full fart mot den store fossen, rett under (på en trygg og forsvarlig måte) ! Kjempe gøy og vått, men vannet var varmt og forfriskende. Etter et klesbytte var vi på vei til den siste utsiktsplassen. Det er en lang bro over hele elven, så kommer du til fossen. Det er er ganske rart å se elven så rolig
når du sammenligner den med fossen.

Dagen vi skulle reise, hadde vi oss en tur i fugle parken. Veldig fasinerende og se. De er så fine og fargerike. Forstår ikke helt at det går ann å se sånn ut. Noen ser ikke ekte ut en gang, ser ut som tegninger. Så møtte vi på en papegøye som sier "Hola", og lo. Det var en utrolig fin og stelt park, så det var ingen tvil om at fuglene hadde det bra :).

Litt vanskelig å skrive og forklare om disse fossene så håper at bildene forklarer bedre enn eg gjør. Har det samme problemet med fuglene og.
No gjør vi oss klar til karneval !! Karnevalet skal feires i Salvador, og endelig skal vi få fly litt. Er litt lei av buss ;). Og Maria har kjøpt seg eeen (trommevirvel) bok =D !

Avreise dato: 14 ferbruar.

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for ein ny flott opplevelse....flott I fekk se disse fosser på denne måte....en opplevelse for livet! Lykketil videre,! Gleder meg til neste "kapitel"
    Kleme til begge to!

    SvarSlett
  2. hallo mine venner!
    kjekt å lese om deres tur. selvom jeg ikke skriver kommentar leser jeg den hver eneste oppdatering :)
    det føles godt når jeg leser at Cg tar vare på min lille Maria. håper dere koser dere masse, og at dere gleder dere til å komme hjem :) for det gjør jeg! :D
    I lawa you!

    SvarSlett