fredag 9. mars 2012

Carneval !!

Vi kom ganske sent til Salvador, og gledet oss til å legge oss. Men vi hadde bestillt et tulle hotell, så etter mye fram og tilbake reiste vi til hostellet vi skulle være under karnevallet. Vi kom til Salvador 2 dager før galskapen begynte. Og dagene før var rolige med litt loffing, litt unospilling og ja. Men den 16 ble vi flyttet ned på rommet vi skulle ha for hele 6 dager. Rommet var på en måte inni lobbyen, med pitte små vindu, ingen air condiotion, en baderomsdør som ikke kunne lukkes, en dusj som virket når den ville og en do som stort sett ikke spylte ned. Hurra !! Men vi bodde på rom med 2 jenter fra USA, Chealsie og Jacklin, og Alejandro fra Chile en sann humørspreder :). Vi fikk fort en veldig god tone, samt at vi alle hadde noe til felles, vi hatet romme vårt ;).

Første dagen med karneval bestemte vi oss for å kjøpe en pakke med tre konserter. Det var litt av et styr. Først på et kjøpesenter for å kjøpe billettene å så til et annet for å gi fra oss billettene å få t-skjorter som egentlig er billettene. Og vi var, i kjent stil sent ute. Så bar det tilbake til hostellet, hive på seg disse t-skjortene og gå ned til paraden. Tradisjonen under karnevalet er at du klipper disse t-skjortene som du vil. Dette tok ikke vi oss tid til, og følte oss ganske dumme når vi så på alle kreative ideene son var der. Greien med denne paraden (vert fall i Salvador) er at det kommer store laste biler. På taket er bandet/artisten, denne hoved lastebilen følles av en annen lastebil som er like svær, denne selger øl og diverse, så er det toalett også. Rundt disse to lastebilene er det et tau som holdes av folk som, enten jobber, eller jobber frivillig (ikke helt sikker).. Og har du riktig t-skjorte så slipper de deg inn. For hver artist har forskellig t-skjorte. Det er ganske stilig å se så mange menneseker innen for et sånnt området. Vi følte etter denne artiste vår i hele 5 timer !!! Alle danset, masse vrikking på rumpen ;). Det var utrolig gid stemening selv om det er masse skubbing. Når lastebilen kjører framover må de som holder taue skubbe framover. Då var Maria takknemmelig for Chistophe sin 5 års lange Roskilde erfaring, og han syns at dette var ingenting, bare smilte å lo:). Vi klarte ikke å fullføre hele paraden engang etter som beina verket. Utenfor tauet er alle gratis plassene. Også kalt som pipoca (popkorn) siden alle hopper opp og ned i takt med musikken. Det var ikke lett å komme seg igennom folkemengden, men det så var så kjekt var at langs disse gatene selges det mat, grillspyd, hotdag, hamburger og Marias favoritt pipoca :). Så vi slapp no vert fall å sulte ;). Trøtte å slitene la vi oss på det varme rommet vårt.

Opp til frokost dagen etter, ikke sovet så godt siden det ikke er noe luft på rommet vårt !! Men fikk vannmelon til frokost, det hjalp:). Ble litt dupping i sofaen forann tven, før vi var klare til å utforske karneval om dagen. Var fortsatt masse liv og det var nok folk som hadde sovet mindre enn oss. Vi fikk spiste en god lunsj og snakket litt med våre romkameratet fra USA, som
hadde vert på en parade om dagen og kost seg. Då begynner kvelden å nærme seg, denne gangen skulle vi og være kreative å klippe våre t-skjorter. Det ble vel ikke kjempe bra, men vi hadde no prøvd ;). Denne dagen skylle vi høre på den enste artisten vi hadde
hørt om nemmelig Bob Sinclar. For de som ikke vet er han en DJ. Woop woop. Når vi går ned til parade-gaten ser vi bare et folkehav uten like, i forskjellige fargerike t-skjorter. På sidene står det mange, mange folk
som selger øl, vann og rusbrus. Mr Sinclar spilte mye musikk vi hadde hørt og den var på engelsk så det var kjempe gøy. Det begynte å regne som var kjekt for oss så var varm, men kjipt for skoene våre! Spesielt Maria sine. Ikke engang denne kvelden klarte vi å bli til endes, men holdt allikavel ut til 4 timer (stakkars artister) pluss den halve timen det tar å komme seg hjem ;).

Det er veldig kjekt å se på bandet og artisten, spesiellt trommeslagerene, de lever seg sånn inn i rytmen og musikken og du ser virkelig at de elsker de det gjør :).

Siste dagen med våre billetter/t-skjorter, litt slitne siden vi ikke får sove ;). Men rommet vårt er blitt en stor spøk mellom oss som bor de er og vi har masse intern humor. Det var en eller annen Brasiliansk dame som sto for tur i dag. Og mange av sangene hadde faste dansetrinn (som ikke vi kunne) men veldig stilig å se så mange mennesker danse den samme dansen. Det ble en tidlig siste kveld, etter hun spillte den offesielle karnevalsangen, kasta vi inn håndkle. Men gøy å kunne synge med på en sang på Portugisisk.

Dagen etter som då blir 4 dagen med karneval, var vi med Chelsie og Jacklin, vi bestemte oss for å kjøpe litt vin og snacks og sånn. Så satte vi oss ute på hostellet sin tereasse (en slags terasse). Etterpå kom brødrene Tes og haha vi husker ikke ka han heter, men han studer i Santiago, så vi kaller han for Santiago ! Vår kjære humør spreder Alejandro var og med. Vi satt ute og lo og lo ! Spesielt av Alejandro ;) ! Vi tok en liten tur ned til paraden, denne gangen så vi mange flotte kostymer. Det var eldre damer i nasjonale drakter, menn kledd som sjeiker nesten, menn kledd som damer og masse mer ;). Så var det hjem å spise en burger på vår trofaste burger sjappe, som lå rett ved siden av hostellet, praktisk :). Med burgeren så fikk du gratis suco. Som er juice fra den frukten du ønsker. I vårt tilfelle appelsin.

Men vi kan jo ikke bare ha det morro så i dag måtte vi (Christophe) planlagge litt. Vi sammarbeidet litt med roomisene våre. Og fant ut at vi måtte reise ut til busstastionen for å bestille billettene våre. For det går ikke ann å bestille på nett eller via tlf ! Er utrolig mange vanskelige løsinger i dette landet !! Men vi reiste alle 4 så det gikk meget bra :). Igjenn tok vi en tur ned til paraden med vår kjekke gjeng. En tradisjon under karneval er å kysse random folk, og når man er ferdig kysset får man er smykke, det er selvfølgelig jenten som får det. Dette var en tradisjon som Santiago hadde tenkt å vedlikeholde. Så stakkars storebror Tim måtte passe på ;). Maria fikk noen kyss som hun ikke ville ha og Christophe fikk litt for masse oppmerksomhet av guttene ;).

Karneval var en utrolig opplevelse , stemningen er ubeskrivelig og folkene er magisk. Desverre er det ikke bare positive sider med denne storslåtte festivalen, der mange negative. Vi fikk se mye urettferdighet, og her i en afrikans-brasiliansk by er det de svarte som får gjennomgå (som er i stort flertall). Militær politiet kunne være veldig rasistiske under festivalen, såg de tok en 10 år gammel gutt og arresterte han. Det var mange barn som jobbet med å samle flasker og solgte mat. Det var en gutt kanskje 11 års som tok kokain og røykte. Og det er et stort og tydelig klasseskille mellom de med afrikanske røtter og braslianske røtter. Alt i alt så var det en god opplevelse på både godt og vondt.

Etter en uke med karnevalets galskap reiser vi med buss (a backpackers best friend) til Porto Seguro.

Vi har bare et bilde til dere fra karnevalet. Vi var litt bekymret for tyveri og slikt. Men er masse bilder å finne på nettet ;).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar